Zupa katalońska

4.51 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 20 min

Nasze małe wspomnienia z wakacji. Zupa pełna smaku ,pożywna i szybka w przygotowaniu. Zasmakuje każdemu ,kto lubi zdecydowane smaki.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 500 g polędwicy wieprzowej
    puszka krojonych pomidorów
    500 g ziemniaków
    400 g marchewki
    150 g kiełbasy czosnkowej
    2 cebule
    5 ząbków czosnku
    1 l bulionu warzywnego
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 liście laurowe
    natka pietruszki
    biały pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.51 (194 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa katalońska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa katalońska 1. Mięso myjemy i kroimy w kostkę.
    Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę ,marchew w talarki. Cebulę siekamy.
    W garnku rozgrzewamy oliwę ,wrzucamy mięso ,smażymy na złoto. Następnie mięso przekładamy do miski ,oprószamy solą oraz pieprzem ,zakrywamy.
    Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy warzywa ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pomidory wraz z zalewą. Chwilę razem podsmażamy ,zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe i gotujemy na średnim ogniu 35 min. 10 min przed końcem gotowania dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę oraz podsmażone mięso. Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować