Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna i sycąca zupa kalafiorowa z dodatkiem łopatki wieprzowej, ziemniaków i kalarepki. Tak pożywna i treściwa wersja tej zupy, z powodzeniem może stanowić jednodaniowy obiad.

  • 60 min

Składniki:

  • -3,5 l czystego bulionu warzywnego
    -330 g śmietany 12%
    -60 dag łopatki wieprzowej bez kości
    -75 dag ziemniaków
    -1 kalafior
    -2 kalarepki
    -2,5 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa kalafiorowa z mięsną wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Bulion zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową. Gotujemy 30 minut.
  • 2 2. Po tym czasie dodajemy umytego i podzielonego na różyczki kalafiora. Gotujemy 5 minut.
  • 3 3. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i kalarepkę. Doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem. Gotujemy do miękkości warzyw (około 15 minut)
  • 4 4. Ubieramy 2 łyżki wazowe zupy i mieszamy z nimi dokładnie śmietanę, tak aby nie było grudek. Śmietanę powoli, ciągle mieszając wlewamy do garnka. Zupę w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Kalarepa Łopatka Wieprzowina Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować