Zupa brokułowa z mięsną wkładką

0 (0 ocen)

Zupa brokułowa jest mało kaloryczna. Jednak wzbogacona w chude mięsko jest bardziej pożywna. Brokuł zawiera dużo żelaza a zupka jest bardzo smaczna.

Składniki:

  • woda zimna - 2.5 l.
    schab bez kości - 300 gram
    ziemniaki - 3 szt.
    brokuł - 400 gram
    marchew - 1 szt.
    ziele angielskie - 2 kulki
    sól i pieprz - do smaku
    natka pietruszki - 1 łyżka
    śmietana 12% - 2-3 łyżki
    kostka rosołowa - 1 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa brokułowa

Zupa brokułowa z mięsną wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0dsvef3 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Zalać wodą. Wstawić na gaz o wolnym ogniu.
  • image-0oblpj1 2. Ziemniaki, marchew obrać. Pokroić w kosteczkę. Dodać do gotującego się mięsa
    Dodać kostkę rosołową, ziele, sól, pieprz..
  • image-0ni85bc 3. Gdy ziemniaki zmiękną, dodać podzielonego na różyczki brokuła.
    Gotować kilkanaście minut. Doprawić do smaku.
    Na koniec dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki.

Porady

Jeżeli ktoś lubi bardzo gęste zupy może zrobić zaklepkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować