Zupa jagodowa z lodami.

0 (0 ocen)

Wszyscy domownicy zajadają ją ze smakiem.

Składniki:

  • • 3 szklanki przebranych, dorodnych czarnych jagód
    • 3 łyżki cukru
    • Szklanka czerwonego, półwytrawnego lub słodkiego wina
    • Czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej lub budyniu ( waniliowego lub śmietankowego)
    • Wody waniliowe lub śmietankowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jagodowa z lodami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 5 szklanek wody wsypujemy cukier, gdy się zagotuje, wlewamy rozprowadzoną w 3 łyżkach zimnej wody mąkę ziemniaczaną lub budyń.
  • 2. Zagotowujemy , trzymamy na ogniu przez 3 minuty.
  • 3. Wrzucamy jagody, wlewamy wino i zestawiamy zupę z ognia, by owoce nie popękały.
  • 4. Podajemy dobrze wychłodzoną z kulkami lodów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować