Zupa gulaszowa z fasolą

  • wyświetlono: 709 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Sycąca zupa z mielonym mięsem, bardzo pikantna.

  • 25min

Składniki

50 dag mielonego mięsa z indyka
2 marchewki
2 cebule
4 ząbki czosnku
1 papryczka chili
1 puszka białej fasoli
1 puszka krojonych pomidorów
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
1 łyżeczka suszonego oregano
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa gulaszowa z fasolą

  • 1. Marchewki, cebule i czosnek obieramy. Marchewki tniemy na cienkie plasterki, cebulę i czosnek siekamy. Chili oczyszczamy z nasion i drobno kroimy.
  • 2. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i smażymy 2-3 minuty cebulę, marchewkę, mięso, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze około 5 minut. Posypujemy solą, pieprzem, papryką mieloną, oregano i wrzucamy chili. Zalewamy 5 szklankami wrzątku. Gotujemy na małym ogniu 20 minut.
  • 3. Następnie dodajemy osączoną fasolę, pomidory i gotujemy jeszcze 10 minut. Ponownie przyprawiamy do smaku. Możemy udekorować dowolnymi ziołami.

Porady

Do zupy można też użyć chude mięso wieprzowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsow_kilka_chwilsezonowe_przysmakifasolazupa gulaszowa

Komentarze

Podobne przepisy

Gulaszowa zupa z dzika

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Gulaszowa zupa z dzika

Smaczna ,syta i gęsta zupa z dziczyzną...

Zupa gulaszowa z rybą

Dodane przez: antar

Zupa gulaszowa z rybą

Jakiś czas temu miałam ochotę na...

Zupa z Jasiem

Dodane przez: Skotka

Zupa z fasolą jaś

Ulubiona zupa mojego męża.

zupa gulaszowa

Dodane przez: gnomcio

Zupa gulaszowa z kluseczkami

Pikantna i mocno rozgrzewająca...

Zupa gulaszowa z wolnowaru

Dodane przez: Stare Gary

Zupa gulaszowa z wolnowaru

Dzisiaj przygotowałam wolnowarową...

zupa

Dodane przez: Anitka0804

Zupa gulaszowa z makaronem

Bardzo syta, treściwa i rozgrzewająca...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE