Zupa gulaszowa po kolożwarsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Znaleźliśmy ten przepis w jednej z książek TOLNAI KÁLMÁN z 1986 roku. Lubimy nowe wyzwania, inne smaki, więc z miłą chęcią zrobiliśmy tę zupę. Pomimo tego, iż w tytule może wydawać się że jest błąd, postanowiliśmy pozostać przy tej pisowni. Troszkę poczytaliśmy to tu, to tam, i nawet w przewodnikach

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 kg wołowiny gulaszowej
    120 g smalcu
    1 duża cebula
    1/2 puszki pomidorów krojonych ( z zalewą )
    1/2 kg ziemniaków
    1 papryka zielona
    600 g białej kapusty
    1 szczypta estragonu
    20 g papryki słodkiej mielonej
    2 g kminku mielonego
    3 g mielonego pieprzu
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa po kolożwarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa po kolożwarsku 1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski (3-4 [długości] cm x1 cm).

    W rondlu rozpuszczamy tłuszcz, wrzucamy pokrojone mięso razem z przyprawami, obficie solimy i dusimy razem z posiekaną cebulą. Co jakiś czas podlewamy wodą, by mięso nam się nie przypaliło. Kiedy wołowina będzie półmiękka, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pomidory, ziemniaki (pokrojone w kostkę) i poszatkowana kapustę, zalewamy wodą (tak by wszystkie warzywa były pod wodą). Gotujemy pod przykryciem do miękkości wołowiny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować