Zupa Gulaszowa

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam pikantne potrawy a zwłaszcza zupy.

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg łopatki wieprzowej, słoik papryki konserwowej, przecier pomidorowy, 6 średnich pieczarek, sos słodko-kwaśny, 2 kostki rosołowe, 2 litry wody, ziele angielskie, liść laurowy, chilli, słodka i ostra papryka, 3 łyżki oleju, 2 łyżki mąki,szczypta soli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie mięsa 1. Mięso umyć i osuszyć a następnie pokroić w średnią kostkę lub paseczki. Nastawiamy w garnku wodę i wrzucamy do niej ziele angielskie i liść laurowy a kiedy zacznie się gotować wtedy kostki rosołowe.
    Pokrojone mięso podsmażamy na oleju do zarumienienia a następnie odcedzamy i dodajemy do wywaru.
    Pieczarki umyć i pokroić w paski tak też kroimy paprykę i również dodajemy do wywaru z mięsem. Przyprawiamy słodką i ostrą papryką, chilli oraz solą do smaku.
    Kiedy mięso będzie już miękkie dodajemy przecier pomidorowy oraz sos słodko- kwaśny. Mąkę zaprawiamy z wodą i łączymy z gotującą się zupą cały czas mieszając.

Porady

Gotową zupę najlepiej podawać z jasnym pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować