Bogracz węgierski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Pokroić mięso w kostkę i podsmażyć na roztopionym smalcu.Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Następnie dodać kminek, słodką i ostrą paprykę, pomidory i paprykę pokrojone w kostkę, sól i pieprz.
2.Całość zalać wodą tak, by mięso było przykryte i dusimy pod przykryciem do miękkości około 40minut. W połowie duszenia dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.
3.Kluski-jajko mieszamy z wodą i stopniowo dodajemy mąkę tak aby ciasto można było nakładać łyżeczką.
4.Gdy mięso i ziemniaki są miękkie stopniowo dodajemy ciasto na kluski formowane łyżeczką. Całość gotujemy jeszcze 5 min.
Porady
Zamiast świeżych pomidorów możemy dodać pomidory z puszki
Komentarze