Żołądkowe drobiowe flaczki z szybkowara

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, delikatniejsze flaczki z żołądków drobiowych, gotuję żołądki w szybkowarze i są szybko miękkie........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żołądki kurczaka 1 kg,
    woda 2 litry do gotowania,
    kostka rosołowa 2 sztuki,
    liście laurowe 2 sztuki,
    ziele angielskie 4 sztuki

    olej rzepakowy 6 łyżek,
    cebula 1 sztuka,
    marchew 2 sztuki,
    przyprawa do flaków 1 opakowanie,
    majeranek 2 łyżki

    mąka pszenna 4 łyżki,
    olej rzepakowy 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Flaczki

Żołądkowe drobiowe flaczki z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Żołądkowe drobiowe flaczki 1. Żołądki kurczaka oczyścić z błonek, tłuszczyków, opłukać, wsypać do szybkowara, zalać wodą i zagotować, wodę wylać i jeszcze raz powtórzyć: zagotować, wylać. Teraz wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, zamknąć szybkowar.
  • Żołądkowe drobiowe flaczki 2. Po zasyczeniu pary gotować 45 minut, wystudzone wylać na durszlak postawionym na garnku, żołądki kroję szybko nożyczkami na paseczki.
  • Żołądkowe drobiowe flaczki 3. W garnku na oleju podsmażyć cebulę, startą marchew na złocisty kolor z 8 minut co jakiś czas zmieszać.
  • Żołądkowe drobiowe flaczki 4. Do cebuli dodać pokrojone żołądki, wsypać przyprawę do żołądków, majeranek, wlać wywar z żołądków, gotować z 15 minut.
  • Żołądkowe drobiowe flaczki 5. Na patelnię z olejem wsypać mąkę pszenną, mieszać na jasno złoty kolor, od razu wlać do flaczków, wymieszać i zdjąć z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować