ŻOŁĄDKI FASZEROWANE

4.5 (185 ocen)

Żołądki faszerowane mięsem mielonym,pycha:))

Składniki:

  • 0,5 kg.żołądków drobiowych
    30 dag mięsa mielonego
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    szczypiorek
    2 szkl.bulionu-może być z kostki
    sól
    papryka słodka
    przyprawa do gyrosa
    przyprawa maggi
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Żołądki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żołądki 1. Żołądki posypujemy przyprawami,odstawiamy do lodówki na ok 30 minut.Do miski wrzucamy mięso mielone,jajko,bułkę tarta i szcypiorek,przyprawy-wyrabiamy.Masa faszerujemy żołądki,spinamy wykałaczkami,układamy w naczyniu żaroodpornym-najlepiej z przykryciem-podlewamy bulionem,polewamy maggi i posypujemy przyprawami.Pieczemy pod przykryciem ok 1 godziny.

Porady

Podczas pieczenia wytworzy nam sie fajny soik,który możemy zaprawić np.jogurtem naturalnym wymieszanym z 1 łyżką mąki .Do faszerowania wybieramy jak największe żołądki.W razie potrzeby,dolać bulionu lub wody-żeby żołądki się nie przypaliły.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Żołądki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować