Żołądki Mamuko

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Danie jest bardzo pyszne, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację.

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg żołądków z indyka
    • Opakowanie mrożonki warzyw chińskich
    • 1 łyżka sosu sojowego
    • Opakowanie Fix do potraw chińskich
    • Sól
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żołądki mamuko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny
    Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody
  • Fix 2. Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami
    Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy
  • danie 3. Podajemy z ryżem
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Warzywa Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować