Ziołowo-czosnkowe udka

4.5 (163 ocen)

Proste, smaczne, szybkie udka :)

Składniki:

  • - 5 udek
    - 1 łyżka rozmarynu ( suszonego lub świeżego)
    - 1 łyżka tymianku
    - 1 łyżka oregano
    - 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej
    - 28 ząbków czosnku
    - sól, pieprz
    - 100 ml białego wina
    - 100 ml oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziołowo-czosnkowe udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy, osuszamy. Z oliwy wina soli i pieprzu robimy marynatę ( mieszamy wszystko), którą wcieramy w udka. Odkładamy na 2 godziny minimum w chłodne miejsce. Po tym czasie dodajemy zioła i dokładnie wcieramy w mięso. Układamy w brytfance a na mięso i pomiędzy wkładamy czosnek. Pieczemy w 180C ( piekarnik góra- dół) około godziny czasu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Zioła Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować