Masło ziołowo-czosnkowe

4.5 (165 ocen)

  • 5 min

Pyszne i aromatyczne domowe masło. Idealne do kanapek, grzanek i tostów.

  • 5 min

Składniki:

  • 400 g masła 82%
    4 duże ząbki czosnku
    2 czubate łyżeczki ziół prowansalskich
    szczypta soli.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Masło ziołowo-czosnkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masła wyjąć z lodówki i podgrzać około minuty w mikrofali aby zmiękły.
  • 2. Czosnek obrać i przepuścić przez praskę, dodać do miękkiego masła.
  • 3. Na koniec masło zasypać ziołami i doprawić szczyptą soli. Dokładnie rozrobić widelcem na jednolitą masę.
  • 4. Tak przygotowane masło włożyć do niewielkiego pojemniczka plastikowego uprzednio opłukanego zimną wodą (aby łatwo było wyjąć masło).Wstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Czosnek niedźwiedzi Masło Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować