Ziemniaki w cieście

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Fajna przekaska do piwa,jak rowniez jako dodatek do obiadu.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    1 jajko
    mąka pszenna(ilosc na oko)
    3 łyżki mleka
    sól, pieprz i zioła prowansalskie

    ponadto:

    4 ziemniaki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaki w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć. Pokroić w cienkie plasterki.
  • 2. W misce zmiksowac blenderem wszystkie skladniki na ciasto. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencje.
  • 3. Rozgrzać olej w głębokiej patelni . Plasterki ziemniaków moczyć w cieście i smażyć na złoto. Odsączyć na ręcznikach papierowych, posolić.

Porady

Dobrze smakuja z keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować