Ziemniaki pieczone w rękawie

4.33 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszne, aromatyczne pachnące tymiankiem ziemniaki idealny dodatek do mięsa pieczonego i młodej kapusty duszonej. Całość stanowi pyszne danie obiadowe jak również na różnego rodzaju imprezach i spotkaniach rodzinnych.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    Opcjonalnie kilka gałązek świeżego tymianku
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Zapiekane ziemniaki

Ziemniaki pieczone w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz, opłukaj podziel na mniejsze kawałki, włóż do miski dodaj olej i wszystkie przyprawy dokładnie wymieszaj .
    Ziemniaki przełóż do rękawa do pieczenia. Piecz około 40 minut w temperaturze 180 st.
    Podawaj np. z plastrem schabu pieczonego i młodej kapusty.
    (Przepisy na dodatki na moim profilu).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować