Żeberka pieczone w rękawie

4.99 (185 ocen)

Rozpływające się w ustach, soczyste, pyszne.

Składniki:

  • Marynata:
    2 łyżki oleju
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki słodkiego sosu paprykowego
    2 łyżki ketchupu pikantnego
    1 ząbek czosnku
    pieprz
    sól

    1 kg żeberek
    2 marchewki
    2 pietruszki
    1 por

    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.99 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka pieczone w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marynata 1. Składniki marynaty połączyć, dodać posiekany drobno czosnek.
  • Żeberka 2. Żeberka umyć i poporcjować.
  • Żeberka 3. Włożyć do marynaty, wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
  • Żeberka 4. Warzywa oczyścić i razem z żeberkami włożyć do rękawa. Zawiązać końce, przekłuć rękaw wykałaczką i wstawić do piekarnika na 1.5 - 2 godz. z temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować