Ziemniaczane babeczki

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Czasami zamiast jednej dużej baby robię małe zgrabne babeczki.

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2 cebule
    30 dag mąki
    łyżeczka majeranku
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia
    masło i bułka tarta do foremek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ziemniaczane babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, kroimy w małą kostkę i podsmażamy na oleju. Ziemniaki
    obieramy, myjemy i ścieramy jak na placki. Dodajemy mąkę, cebulę i majeranek. Doprawiamy i mieszamy.
  • 2. Foremki do babeczek smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Wypełniamy masą. Pieczemy ok. 40 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować