Zielone przekąski

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Kolejne zaskakujące danie na każdą imprezę !

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    - 200g mrożonego szpinaku
    - 1 szklanka mąki pszennej
    - 1 szklanka mleka
    - 2 jaja
    - 4 łyżki oleju
    - 4 łyżki wody
    - sól, pieprz ziołowy
    Nadzienie:
    - 4 parówki drobiowe
    - 2 serki topione
    - ogórki kiszone
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Zielone przekąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połącz ze sobą wszystkie składniki z wyjątkiem szpinaku i dokładnie rozmieszaj.
  • 2. Rozmrożony szpinak zmiksuj za pomocą blendera na gładką masę, a następnie dodaj go do ciasta naleśnikowego i ponownie zmiksuj.
  • 3. Smaż cienkie naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.
  • 4. Każdy naleśnik posmaruj równomiernie serkiem topionym. Ogórka pokrój wzdłuż i układaj w jednej linii, tak by znalazły się bliżej jednego brzegu. Parówki przekrój i umieść po jednej połówce na jednym naleśniku.
  • Zielone przekąski imprezowe 5. Zwiń ciasno w rulonik a następnie podziel nożem na kawałki o grubości ok. 3cm. Aby się nie rozpadły w każdy kąsek wbij wykałaczkę i tak przygotowane umieść na tacy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Szpinak

Notka redakcyjna

Jeśli spodobał Wam się ten przepis, zajrzyjcie do naszego zbioru przepisów na przekąski na imprezę, gdzie czeka Was więcej inspiracji na menu dla gości. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować