Zielone przekąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połącz ze sobą wszystkie składniki z wyjątkiem szpinaku i dokładnie rozmieszaj.
2.Rozmrożony szpinak zmiksuj za pomocą blendera na gładką masę, a następnie dodaj go do ciasta naleśnikowego i ponownie zmiksuj.
3.Smaż cienkie naleśniki i pozostaw do wystygnięcia.
4.Każdy naleśnik posmaruj równomiernie serkiem topionym. Ogórka pokrój wzdłuż i układaj w jednej linii, tak by znalazły się bliżej jednego brzegu. Parówki przekrój i umieść po jednej połówce na jednym naleśniku.
5.Zwiń ciasno w rulonik a następnie podziel nożem na kawałki o grubości ok. 3cm. Aby się nie rozpadły w każdy kąsek wbij wykałaczkę i tak przygotowane umieść na tacy.
Jeśli spodobał Wam się ten przepis, zajrzyjcie do naszego zbioru przepisów na przekąski na imprezę, gdzie czeka Was więcej inspiracji na menu dla gości.
Komentarze