Zielona sałatka z krewetkami i awokado

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna w przygotowaniu, smaczna i zdrowa sałatka w sam raz na zdrowy lunch, lub kolację.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -200 g gotowanych krewetek w zalewie z czosnkiem
    -200 g miksu sałat
    -100 g dużych, zielonych oliwek (użyłam z migdałami)
    -1/2 awokado
    -2 łyżki oliwy czosnkowej
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Zielona sałatka z krewetkami i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę wykładamy na dwa talerze. Dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz pokrojone w plasterki awokado. Wykładamy krewetki, skrapiamy oliwą. Posypujemy lekko solą i pieprzem. Smacznego!

Porady

Sałatka bardzo dobrze smakuje podana z bagietką czosnkową lub pieczywem razowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Sałata Oliwki Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować