Błyskawiczna w przygotowaniu, smaczna i zdrowa sałatka w sam raz na zdrowy lunch, lub kolację.
10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
-200 g gotowanych krewetek w zalewie z czosnkiem
-200 g miksu sałat
-100 g dużych, zielonych oliwek (użyłam z migdałami)
-1/2 awokado
-2 łyżki oliwy czosnkowej
-sól i pieprz
Zielona sałatka z krewetkami i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę wykładamy na dwa talerze. Dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz pokrojone w plasterki awokado. Wykładamy krewetki, skrapiamy oliwą. Posypujemy lekko solą i pieprzem. Smacznego!
Porady
Sałatka bardzo dobrze smakuje podana z bagietką czosnkową lub pieczywem razowym.
Komentarze