ŻEBERKA W ZIOŁACH

4.5 (196 ocen)

Bardzo aromatyczny obiadek :) Jeśl ktoś lubi cudowny zapach i smak ziół to polecam to pyszne danie!

Składniki:

  • - 1,5 kg żeberek
    "POSYPKA"
    - fix ziół śródziemnomorskich (10g)
    - po łyżeczce-zioła prowansalskie,oregano,papryka w proszku ostra,rozmaryn suszony,przyprawa uniwersalna
    - szczypta curry
    - pół łyżeczki przyprawy do gyrosa
    - 4 kuleczki ziela angielskiego
    Dodatkowo
    - 4 ząbki czosnku
    - ok 10 listków bazylii
    - świeża łodyga rozmarynu
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pokroić, opłukać i wysuszyć.
    Składniki na "posypkę" włożyć do miski,dodać żeberka i dokładnie wymieszać.
    Na małym ogniu obsmażyć chwilkę mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać ząbki czosnku, listki bazylii i świeży rozmaryn.
    Piec pod przykryciem w nagrzanym piekarniku (180stop) ok 1,5 godz.
    Podczas pieczenia mięso polewać powstałym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Żeberka Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować