żeberka w sosie cebulowym z szybkowara

4.44 (165 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

pyszne żeberka wieprzowe duszone w cebuli w szybkowarze są bardzo smaczne, mięciutkie, soczyste, sos z cebuli pasuje idealnie..........SMACZNEGO!!!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka wieprzowe 1,5 kg, smalec 1 łyżka, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, mąka pszenna 1/2 szklanki, cebula 5 sztuk, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kostka rosołowa 1 sztuka, woda 6 szklanek, mąka pszenna 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.44 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka w sosie cebulowym z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka w sosie cebulowym 1. Porcje żeberkowe obtoczyć w przyprawie do gulaszu i w mące pszennej, w garnku szybkowara na smalcu mocno zrumienić żeberka z każdej strony, odkładać na talerz.

    Następnie wsypać pokrojone cebule, ziele angielskie, liście laurowe i podsmażać na złoty kolor.

    Do cebuli ponownie dodać żeberka, kostkę rosołową, wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 minut.

    Żeberka z szybkowara wyjąć na talerz, wywar przelać do rondelka, wsypać mąkę pszenną i blenderem wszystko zmiksować, mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować