Zawijaniec z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i zamarynować w przyprawach odstawić na 2-3 godziny. Pieczarki umyć pokroić w paski usmażyć do odparownia wody wystudzić, cebulę pokroić w piórka, paprykę w kosteczkę i ogórkaCiasto francuskie rozwinąć nie zdejmować papieru na środku ciasta układać po kolei
Pierś z kurczaka surowa,pieczarki, papryka, ogórek, cebula, kukurydza,
Na wierz ułoży serek topiony pokrojony w poprzek można dać dwa gęściej układać i posypać mozzarellą
Ciasto naciąć w poprzek w paski w równych odstępach od góry zawinąć a następnie przeplatać na przemian. Piekarnik nagrzać do 180 stopni grzałki góra dół
Piec około 45 minut do 1 godziny 15 minut przed końcem pieczenia zawijańca posmarować białkiem z mlekiem ładnie się zarumieni. Można podawać na ciepło lub zimno z sosem czosnkowym.
Komentarze