Zawijaniec z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszne danie na każdą okazję

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego

    1 serek topiony podłużny Hochland smak
    dowolny mogą być 2

    40 dag pieczarek

    Podwójna pierś z kurczaka

    Papryka czerwona, może być żółta do woli
    Cebula zwykła lub czerwona

    2 ogórki konserwowe

    Puszka kukurydzy

    Mozzarella krojona w kosteczkę z biedronki

    1 białko i łyżeczka mleka

    Nadzienie do woli może być mniej lub więcej

    Przyprawy do piersi z kurczaka

    sól, pieprz słodka papryka i odrobina przyprawy do gyrosa Kamis
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijaniec z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zawijaniec z ciasta francuskiego 1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i zamarynować w przyprawach odstawić na 2-3 godziny. Pieczarki umyć pokroić w paski usmażyć do odparownia wody wystudzić, cebulę pokroić w piórka, paprykę w kosteczkę i ogórkaCiasto francuskie rozwinąć nie zdejmować papieru na środku ciasta układać po kolei

    Pierś z kurczaka surowa,pieczarki, papryka, ogórek, cebula, kukurydza,

    Na wierz ułoży serek topiony pokrojony w poprzek można dać dwa gęściej układać i posypać mozzarellą
    Ciasto naciąć w poprzek w paski w równych odstępach od góry zawinąć a następnie przeplatać na przemian. Piekarnik nagrzać do 180 stopni grzałki góra dół

    Piec około 45 minut do 1 godziny 15 minut przed końcem pieczenia zawijańca posmarować białkiem z mlekiem ładnie się zarumieni. Można podawać na ciepło lub zimno z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować