Placki ziemniaczano-cukiniowe z sosem koperkowym i łososiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pyszny obiad lub kolacja

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków

    Cukinia mała lub połowa większej

    1 cebula

    1 jajko

    Sól pieprz, opcjonalnie łyżka mąki

    Olej do smażenia

    Sos Koperkowy

    3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego

    3 łyżki majonezu

    koperek posiekany

    troszkę ziół prowansalskich,

    sok z cytryny

    sól pieprz i cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placki ziemniaczano-cukiniowe z sosem koperkowym i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać zetrzeć na tarce o

    drobnych oczkach+ cebulę na tej

    samej,cukinie zetrzeć na tarce

    jarzynówce. Ziemniaki odcisnąć z soku do

    miseczki, po odstaniu na dnie osadzi się



    mąka, odlać sok a to co zostało na dnie

    przełożyć do ziemniaków. Dodać utratą

    cukinie (można delikatnie odcisnąć

    sok),wbić jajko, można jeżeli za rzadkie

    dodać łyżkę mąki, przyprawić i smażyć.

    Podawać z sosem koperkowym i łososiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować