Pierogi ruskie z cebulką boczkiem i miętą

  • wyświetlono: 199 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pomysł na obiad

IMG_20190826_131748
  • 4 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto na pierogi
500 g mąki
280 ml wody ciepłej
łyżeczka soli i oleju
Farsz
500 g ziemniaków
250 g twarogu
3-4 cebulę
10 plasterków boczku
sól,pieprz,
pół łyżeczki mięta świeża lub suszona

Sposób przygotowania przepisu:

Pierogi ruskie z cebulką boczkiem i miętą

  • 1. Ziemniaki obrać posolić i ugotować przecisnąć przez praskę odstawić do przestygnięcia następnie dodać przeciśnięty twaróg,cebulę pokroić w kostkę boczek także usmażyć razem do zarumienienia dodać do farszu doprawić solą pieprzem i miętą.

    Zagnieść ciasto z podanych składników,rozwałkować cienko wykrawać szklanką lepić według upodobania,Wodę zagotować z odrobiną soli i oleju,wrzucić pierogi gotować kilka minut od wypłynięcia ja to robię na oko.Podawać z podsmażoną cebulką lub boczkiem.
    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pierogi ruskie

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KingaM4444

Zapiekane ziemniaki z boczkiem i cebulką

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

Szybkie roladki

Dodane przez: Gosia123

roladki nadziane boczkiem i cebulką

Roladki z piersi kurczaka nadziane...

PIEROGI RUSKIE

Dodane przez: agus11013

Pierogi ruskie

Pierogi ruskie dla smakoszy. Farsz...

Nowe oblicze ruskich pierogów...z ketchupem i chorizo :-P

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Nowe oblicze ruskich pierogów...z ketchupem...

Zawsze lubiłam jeść ruskie pierogi...

pierogi z mięsem,boczkiem i szpinakiem

Dodane przez: Iwonak

pierogi z mięsem,boczkiem i szpinakiem

może wydawać się pracochłonne,ale...

Zraz po staropolsku zawijany z boczkiem i cebulką

Dodane przez: kamilaryz

Zraz po staropolsku zawijany z boczkiem i...

Pyszne, miękkie, soczyste mięsko,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE