Pierogi ruskie z cebulką boczkiem i miętą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na obiad

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na pierogi
    500 g mąki
    280 ml wody ciepłej
    łyżeczka soli i oleju
    Farsz
    500 g ziemniaków
    250 g twarogu
    3-4 cebulę
    10 plasterków boczku
    sól,pieprz,
    pół łyżeczki mięta świeża lub suszona

Pierogi ruskie z cebulką boczkiem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać posolić i ugotować przecisnąć przez praskę odstawić do przestygnięcia następnie dodać przeciśnięty twaróg,cebulę pokroić w kostkę boczek także usmażyć razem do zarumienienia dodać do farszu doprawić solą pieprzem i miętą.

    Zagnieść ciasto z podanych składników,rozwałkować cienko wykrawać szklanką lepić według upodobania,Wodę zagotować z odrobiną soli i oleju,wrzucić pierogi gotować kilka minut od wypłynięcia ja to robię na oko.Podawać z podsmażoną cebulką lub boczkiem.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy