Szybki przepis na przekąskę ze znajomymi. Farsz możemy wykonać jaki tylko nam się wymarzy. Klasyczna wersja z salami, papryką, cebulką, kukurydzą, pomidorkiem i serem.
30 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
- ciasto na pizze (1 opakowanie bądź też domowe wymiar ok 20x30 cm)
- 1 papryka czerwona
- mała puszka kukurydzy
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 12 plastrów salami
- 200 g sera żółtego
- sos: 80 g koncentratu pomidorowego, 1 łyżka oleju, 2 łyżki wody, 1 łyżka musztardy, oregano, bazylia oraz czosnek.
Zawijana pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto na pizze rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach 20x30 cm (możemy również użyć gotowego). Do małej miseczki dodajemy składniki na sos i wszystko razem mieszamy: koncentrat, olej, wodę, musztardę oraz zioła. Smarujemy nim całe ciasto.
2.Dodajemy salami, następnie pokrojoną w słupki paprykę, kukurydzę oraz starty ser żółty i na końcu pomidora (ja użyłam zielonego oczywiście może być każdy inny :))
3.Całość zawijamy jak roladę po dłuższej krawędzi. Nacinamy delikatnie. Pieczemy 25 min w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ulubionym sosem bądź też keczupem.
Komentarze