Zakąska zawijana

4.49 (144 ocen)

  • 40 min

Zakąski zawsze robimy na grilla bo najlepiej się sprawdzają, ale także na różne uroczystości. Ser i szynka fajnie się ze sobą komponują a farsz dobrze doprawiony bazylią i oregano nadaje zakąsce super smaku:)

  • 40 min

Składniki:

  • Porcja na 15 sztuk zakąsek:
    15 plastrów szynki konserwowej (kwadratowa)
    15 plastrów żółtego sera (gouda)
    15 sztuk szczypiorku do przewiązania

    Farsz:
    3 jajka,
    1 pęczek rzodkiewki,
    1 surowa papryka,
    1 pęczek szczypiorku,
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz, bazylia, oregano do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Szynki Przekąski

Zakąska zawijana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • drobno kroimy 1. Jajka gotujemy na twardo. Paprykę, szczypiorek siekamy drobno a jajka w kosteczkę.
  • rzodkiewka 2. Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach tarki
  • mieszamy wszystkie składniki 3. Składniki farszu łączymy (jajka, papryka, szczypiorek, rzodkiewka) doprawiamy do smaku solą, pieprzem,bazylią i oregano dodajemy 3 łyżki majonezu i wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę warzywną nakładamy na plaster sera, zwijamy w rulonik, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy 15 minut w lodówce.
  • zakąski 4. Po schłodzeniu w lodówce całość z serem zawijamy w rulonik z szynki konserwowej. Całość przewiązujemy szczypiorkiem. Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować