Do tej pory selera naciowego używałam tylko do sałatek .Tym razem postanowiłam z jego dodatkiem zrobić zapiekankę ,którą podałam z pieczonymi ziemniakami.
Zapiekany seler naciowy z piersią kurczaka i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyścić,opłukać,pokroić w kostkę.Oprószyć przyprawą.Usmażyć na oleju.
2.Łodygi selera umyć ,pokroić na kawałki o długości 3 cm.Podsmażyć na maśle.Skropić wodą ,przyprawić solą oraz cukrem do smaku i dusić do miękkości często mieszając.Następnie połączyć z posiekanym koperkiem i śmietaną.Przełożyć do żaroodpornego naczynia.Polać ketchupem.Posypać połową startego sera.Wyłożyć mięso,polać ponownie ketchupem , posypać pozostałym serem.
3..Przełożyć do żaroodpornego naczynia.Polać ketchupem.Posypać połową startego sera.
4.Wyłożyć mięso,polać ponownie ketchupem , posypać pozostałym serem.
5.Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec temp.180 st.C przez około 15-20 minut
Komentarze