Zapiekany seler naciowy z piersią kurczaka i żółtym serem

4.49 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Do tej pory selera naciowego używałam tylko do sałatek .Tym razem postanowiłam z jego dodatkiem zrobić zapiekankę ,którą podałam z pieczonymi ziemniakami.

  • 40 min

Składniki:

  • 800 g selera naciowego

    350 g fileta z piersi kurczaka

    3 łyżki śmietany 12%

    pęczek koperku

    70 g sera żółtego

    około 4 łyżek ketchupu

    40 g masła

    cukier oraz pieprz do smaku

    olej do smażenia

    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.49 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki Ser

Zapiekany seler naciowy z piersią kurczaka i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić,opłukać,pokroić w kostkę.Oprószyć przyprawą.Usmażyć na oleju.
  • image-0jl72es 2. Łodygi selera umyć ,pokroić na kawałki o długości 3 cm.Podsmażyć na maśle.Skropić wodą ,przyprawić solą oraz cukrem do smaku i dusić do miękkości często mieszając.Następnie połączyć z posiekanym koperkiem i śmietaną.Przełożyć do żaroodpornego naczynia.Polać ketchupem.Posypać połową startego sera.Wyłożyć mięso,polać ponownie ketchupem , posypać pozostałym serem.
  • image-13fm8kh 3. .Przełożyć do żaroodpornego naczynia.Polać ketchupem.Posypać połową startego sera.
  • image-2aivhvo 4. Wyłożyć mięso,polać ponownie ketchupem , posypać pozostałym serem.
  • 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec temp.180 st.C przez około 15-20 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Filet z kurczaka Seler Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować