Duszony seler naciowy

4.49 (173 ocen)

  • 30 min

Seler naciowy podduszony z cebulką w sosie śmietanowo - curry. Idealny dodatek do drugiego dania.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g selera naciowego
    1 duża cebula (120 g)
    1 i 1/2 szklanki wody
    200 g śmietany 16%
    4 łyżki margaryny
    1 łyżeczka mąki kukurydzianej
    3 łyżki curry
    przyprawa uniwersalna do potraw do smaku (wg uznania)
    pieprz cytrynowy do smaku (wg uznania)
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Sosy

Duszony seler naciowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszony seler naciowy 1. Cebulę posiekać - smażyć chwilę na margarynie z dodatkiem curry.
  • Duszony seler naciowy 2. Seler naciowy posiekać i...
  • Duszony seler naciowy 3. ... dodać do podsmażonej cebuli. Całość zalać szklanką wody - dusić pod przykryciem 15 - 20 min.
  • Duszony seler naciowy 4. Śmietanę wymieszać z pozostałą wodą (1/2 szklanki) i wlać do selera. Całość oprószyć mąką i dokłanie wymieszać. Chwilę gotować. Potrawę doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem cytrynowym.
    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mąka kukurydziana Seler Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować