Potrawa smaczna, sytna, moja rodzina bardzo ją lubi, a poza tym niewiele czasu trzeba, żeby ją przygotować.
30 min
Składniki:
25 dag mięsa mielonego wieprzowego
1 małe jajko
1/2 średniej cebuli drobno pokrojonej
2-łyżki bułki tartej
20 dag pieczarek
20 dag makaronu razowego świderki
3 szklanki rosołu lub bulionu z kostki rosołowej, w którym rozrobić 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
sól, pieprz do smaku i ser żółty do posypania potrawy
Zapiekanka w szybkowarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z mięsa, jajka, bułki tartej i cebuli wyrobić masę na kulki mięsne. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Pieczarki pokroić w paski. Na dno naczynia włożyć pieczarki i makaron, wymieszać, na to kulki mięsne, zalać rosołem z koncentratem pomidorowym, posypać startym na tarce żółtym serem. Zamknąć pokrywę i od chwili wrzenia gotować 10 minut
Komentarze