Sałatka makaronowo-warzywna

4.5 (169 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sałatki makaronowe czasem robię na obiad do schabowego.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu muszelka
    1/2 papryki czerwonej
    mała puszka kukurydzy
    1 ogórek wężowy
    2-3 łyżek majonezu
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka makaronowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wsypujemy do osolonego wrzątku i gotujemy al dente.Przelewamy zimną wodą i studzimy.
    Z nieobranego ogórka usuwamy środek z nasionami,miąższ kroimy z papryką w drobną kostkę.W misce mieszamy makaron z papryką,ogórkiem i kukurydzą.Dodajemy majonez.Doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Makaron Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować