Zapiekane naleśniki z sosem pomidorowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bazylię drobno siekamy. Mleko, mąkę i jajko mieszamy trzepaczką.
2.Dodajemy przyprawy i oliwę i smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni.
3.Pieczarki kroimy w plasterki, a cebulę w piórka, podsmażamy na łyżce oliwy.
4.Mięso i ser kroimy w drobną kostkę. Pomidory i bazylie drobno siekamy. Łączymy wszystkie składniki farszu i doprawiamy.
5.Farsz nakładamy na środek naleśników i zawijamy w koperty.
6.Naleśniki umieścić w naczyniu żaroodpornym.Śmietanę, mąkę i wodę wymieszać razem. Dodać połowę żółtego sera i przyprawy. Zalać naleśniki. Posypać pozostałym żółtym serem. Zapiekać w 170 st C przez 15 min. Smacznego!
Komentarze