Zapiekane bułki z ziemniaczanym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie.
2.Kiełbasę pokroić w półplasterki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w plasterki (wedle uznania).
3.Ugotowane ziemniaki rozgnieść widelcem.
Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym, keczupem i przyprawami.
Dołożyć do ziemniaków, wymieszać.
4.Bułki przekroić wzdłuż. Wydłubać część wnętrza bułki. Zrobić z nich "łódeczki"
5.Na bułki wyłożyć farsz ziemniaczany. Na to wyłożyć: kiełbasę, paprykę, kukurydzę i cebulę.
Posypać serem.
Na wierzch posypać oregano i zmielony pieprz
6.Zapiekać w piekarniku góra-dół w temperaturze 200C aż ser się ładnie zarumieni.
Porady
Zamiast kiełbasy można użyć filetu z kurczaka - pokrojonego w kostkę i podsmażonego na patelni
Komentarze