Zapiekane bułki z tuńczykiem

4.5 (184 ocen)

Aromatyczna, chrupiąca, sycąca, a przy tym prosta przekąska, idealna na kolację czy przyjęcie. Dobrze sprawdzi się też na śniadanie, szczególnie, gdy na dworze zimno i ponuro, a dzień trzeba zacząć od czegoś pysznego, najlepiej na ciepło.

Składniki:

  • 2 cebule pokrojone w drobną kostkę
    2 puszki tuńczyka w wodzie
    Ok. 20dag żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach
    Sól, pieprz
    Majonez
    8-10 bułek
    Natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Bułki Zapiekanki Przystawki

Zapiekane bułki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyk odsączyć z zalewy i połączyć z cebulą oraz złotym serem. Doprawić do smaku, dodać majonez i wymieszać na jednolitą masę. Bułki przekroić na pół i grubo smarować masą.
    Piec 15min w 180 stopniach, aż bułki będą rumiane. Bułki podawać ciepłe posypane natką pietruszki.

Porady

Bułki dobrze smakują z ogórkiem kiszonym czy pomidorkiem, także na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować