Owsianka z bananem zapiekana pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Idealna na śniadanie. Pożywna, sycąca i bardzo zdrowa.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Składniki:
    -pół szklanki mleka,
    -2 łyżki płatków owsianych,
    -1 łyżka otrębów gryczanych,
    -1 łyżka oleju kokosowego,
    -pół łyżeczki cukru brązowego,
    -około 2-3 łyżki mąki,
    -1 banan.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Owsianka Kruszonka

Owsianka z bananem zapiekana pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owsianka: Mleko przelewamy do garnuszka, dodajemy płatki owsiane i otręby gryczane. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 2 minuty do zgęstnienia.
    Przelewamy do miseczki, w której będziemy zapiekać. Banana kroimy w cienkie plasterki i układamy na owsiance.
  • 2. Kruszonka: Do miseczki wlewamy olej kokosowy, dodajemy pół łyżeczki cukru i po jednej łyżce wsypujemy mąki. Mieszamy do zwartej konsystencji.
  • 3. Na banany przekładamy kruszonkę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Zapiekamy przez 15-20 minut. Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Olej Płatki Otręby gryczane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować