Zapiekana owsianka kakaowa z borówkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Moja ulubiona wersja owsianki! Świetnie smakuje na gorąco, ale zawsze przygotowuję ją z podwójne porcji by zabrać kolejnego dnia do pracy już na zimno. Można dodać dowolne owoce, w tym także mrożone - u mnie tym razem były to borówki.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 150g płatków owsianych górskich
    2 jajka
    350ml mleka
    2 łyżki kakao
    3 łyżki miodu (można zastąpić cukrem)
    2 duże garści borówek, mogą być mrożone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka

Zapiekana owsianka kakaowa z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki, jajka, mleko, kakao i miód/cukier umieszczamy w misce, mieszamy dokładnie do połączenia składników.
  • 2. Masę przekładamy do kokilek lub większego naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy borówki.
  • 3. Zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki owsiane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować