Żabie udka

4.5 (189 ocen)

  • 30 min

Doskonała przekąska dobrze sprawdzająca się na różnych imprezach, jak i na co dzień do obiadu. Doskonała na ciepło jak i na zimno. Najlepiej podawać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    2 jajka
    1 cebula pokrojona w kostkę
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    przyprawa uniwersalna
    pieprz
    tłuszcz, np olej

    sos czosnkowy:
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    3 ząbki czosnku
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Żabie udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żabie udka 1. Fileta pokroić w kostkę, dodać 2 żółtka, cebulę, mąkę, przyprawa uniwersalna i pieprz. Z białek ubić pianę. Włożyć na 10 min do lodówki. Po tym czasie wyjąć i wszystko razem połączyć, wymieszać. Kłaść łyżką na gorący tłuszcz.
  • 2. Sos czosnkowy:
    majonez i jogurt mieszamy. Dodajemy czosnek granulowany, około 1 łyżkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko mieszamy. Wstawiamy do lodówki na około 10 minut, żeby składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować