Wiosenny obiadek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy i gotujemy w wodzie. Odcedzamy i dodajemy margarynę i posiekany koperek. Przykrywamy garnek i lekko potrząsamy.
Marchewkę obieramy i gotujemy nad parą.
2.Sałatę dokładnie myjemy, osuszamy. Rwiemy rękami na drobne kawałki. Rzodkiewkę myjemy, kroimy w 1/4. Wszystko solimy (wg uznania) i dodajemy śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy.
3.Kotlety: składniki wkładamy do miski, bułkę moczymy w wodzie,dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Sól i pieprz do smaku. Mieszamy ręką, by wszystko się połączyło. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto.
4.Kotlety podajemy z młodymi ziemniakami, marchewką i sałatą. Smacznego
Porady
W czasie gotowania ziemniaków robimy kotlety i sałatkę.
Komentarze