Z SEREM FETA I PIECZARKAMI

4.5 (177 ocen)

  • 20 min

Idealna jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g sera feta
    6 dużych pieczarek
    kilka dużych liści sałaty
    pęczek rzodkiewek
    2 pomidory
    1 czerwona papryka

    2 płaskie lyżki oregano
    oliwa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z serem feta i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser feta pokroić w kostkę lub rozkruszyć ręką, a następnie włożyć do miski.
  • 2. Pieczarki pokroić na kawałki, odparować na patelni a następnie zrumienić na niewielkiej ilości oleju., odstawić do wystygnięcia.
  • 3. Pomidory, rzodkiewkę i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do miski z serem feta. Dodać także porwaną na małe kawałki sałatę. Wszystko doprawić do smaku soą, pieprzem, oregano i oliwą. Wymieszać.
  • 4. Wierzch sałatki obsypać pieczarkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować