Z czerwonej kapusty

5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Surówka jest szybka, smaczna i zdrowa. Wyśmienita do różnego rodzaju mięs.

Składniki:

  • mała główka czerwonej kapusty
    2 jabłka
    por
    3 łyżki oliwy lub oleju
    płaska łyżka musztardy
    sól
    cukier
    odrobina soku z cytryny lub kwasku cytrynowego do smaku
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę ścieramy na tarce o dużych oczkach i skrapiamy sokiem lub kwaskiem cytrynowym. Solimy, dodajemy cukier do smaku.
  • 2. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oczyszczonego
    pora drobno kroimy. Łączymy składniki. Polewamy oliwą wymieszaną z musztardą, mieszamy. Przekładamy do salaterki, dekorujemy według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować