Wytrawne ciasteczka z farszem z kapusty

0 (0 ocen)

  • 20 min

Proste ciasteczka z wykorzystaniem ciasta francuskiego, użyłam ciasta gotowego - bo to jest naprawdę dobre i nie ma potrzeby bawić się w robienie francuza w domu.Do tego farsz z kapusty kiszonej z koperkiem .Smakują na ciepło i zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto francuskie

    1 szklanka kapusty kiszonej

    świeży koperek

    sól morska

    masło klarowane

    pieprz kolorowy

    czosnek ok 2 ząbki

    liść laurowy 1szt

    ziele angielskie 1 szt

    cebula 1szt
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Wytrawne ciasteczka z farszem z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę lekko odciskamy i gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.

    Na patelni na maśle podsmażamy posiekany czosnek z cebulka . dodajemy obgotowana kapustę . Mieszamy i smażymy ok 5 min. doprawiamy solą , pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekany świeży koperek.



    Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na środek nakładamy troszkę kapusty i zamykamy lekko rogi do środka. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 15 min.

Porady

Ciasteczka można ozdobić zimnym dipem z koperkiem lub czosnkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (196 ocen)

francuskie ciasteczka

To może cię zainteresować