Wytrawna pasta twarogowa z suszonymi pomidorami

4.49 (148 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wymyśliłam ją pod wpływem chwili i tego co akurat miałam w lodówce. Wyszła pyszna - teraz robię ją bardzo często.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - twaróg półtłusty: 20 dekagramów
    - suszone pomidory bez zalewy (dość duże): 4 sztuki
    - oliwki zielone z papryką: 10 sztuk
    - jogurt naturalny (może być typu greckiego): 3 łyżki
    - czubryca czerwona (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Wytrawna pasta twarogowa z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg przełożyć do głębszego naczynia. Pomidory i oliwki bardzo drobno posiekać. Dodać do twarogu razem z jogurtem i zmiksować na gładką masę blenderem. Wsypać czubrycę do smaku, wymieszać łyżką. W razie własnych potrzeb doprawić solą i pieprzem (ale raczej nie będzie to potrzebne, pomidorki i oliwki robią swoje).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Twaróg Oliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować