Wrap z włoską mortadelą, szpinakiem, rukolą, rzodkiewką i chrupiącymi ziarnami

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka kanapka to świetny pomysł na śniadanie lub kolację. Dzięki temu, że jest owinięta w folię spożywczą i papier śniadaniowy można ją zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na piknik. Wszędzie dobrze smakuje, a jej wykonanie to chwila.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tortilla pszenna

    100 g włoskiej mortadeli pokrojonej w plastry
    garść młodego szpinaku
    garść rukoli
    liść sałaty karbowanej lub masłowej
    4 rzodkiewki
    łyżka uprażonych płatków migdałowych
    łyżka posiekanych pistacji
    łyżeczka ziaren słonecznika
    łyżka żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Tortille Tortille Kanapki Tortilla

Wrap z włoską mortadelą, szpinakiem, rukolą, rzodkiewką i chrupiącymi ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej.

    Na tortilli układamy liść sałaty, szpinak, rukolę, pokrojone w plasterki rzodkiewki. Posypujemy uprażonymi ziarnami i orzechami oraz żurawiną. Układamy plastry mortadeli, tak aby przykryć wcześniej ułożone składniki.

    Ostrożnie unosimy brzegi tortilli by ją zawinąć. Tortillę szczelnie owijamy folią spożywczą.

    Ja dodatkowo owinęłam papierem kanapkowym i przewiązałam sznureczkiem. Przekroiłam na pół. Takie wrapy to pomysł na zdrowy posiłek w domu, ale również, w pracy szkole czy podczas pikniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować