Wrap z sałatką grecką

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka grecka w formie wrapa to świetny pomysł na śniadanie lub kolację. Dzięki temu, że jest owinięta w folię spożywczą i papier śniadaniowy można ją zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na piknik i wygodnie zjeść. Wszędzie dobrze smakuje, a jej wykonanie to chwila.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tortilla pszenna
    80 g fety
    1/4 ogórka wężowego
    mały pomidor
    1/2 papryki ramiro lub 2-3 mini słodkie kolorowe papryki
    kilka plasterków czerwonej cebuli
    kilka oliwek kalamata

    sos:
    łyżeczka oliwy z oliwek Extra vergine
    łyżeczka soku z cytryny
    miód na czubek łyżeczki
    pół łyżeczki granulowanego czosnku
    pieprz kolorowy
    roztarte ziarno kolendry
    łyżeczka zieleniny: natka pietruszki, koperek, szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wrap z sałatką grecką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortillę układamy na kawałku foli spożywczej.

    Sos: wszystkie składniki mieszamy.

    Na tortilli układamy fetę oraz pokrojone w paski warzywa. Całość skrapiamy sosem.

    Ostrożnie unosimy brzegi tortilli by ją zawinąć. Tortillę szczelnie owijamy folią spożywczą.

    Ja dodatkowo owinęłam papierem kanapkowym i przewiązałam sznureczkiem. Przekroiłam na pół. Takie wrapy to pomysł na zdrowy posiłek w domu, ale również, w pracy szkole czy podczas pikniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować