Wrap z szynką, mango i serkiem chrzanowym

4.48 (163 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska na imprezę, wrap z mango, szynką i serkiem chrzanowym

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 5 placków tortilla (pszenne np. Biedronka),
    - opakowanie szynki eksportowej Krakus (np. Biedronka),
    - 1/2 czerwonej papryki,
    - 1 serek Almette chrzanowy,
    - 1 dojrzale mango,
    - opakowanie roszponki,
    - wykałaczki.
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Wrap z szynką, mango i serkiem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy, wycinamy je wokół płaskiej pestki. Kroimy mango i paprykę na paski. Tortille smarujemy serkiem chrzanowym, następnie kładziemy szynkę, roszponkę i paseczki mango. Następnie zwijamy w rulon (jak na naleśniki) i kroimy na ok. 6 części. Następnie każdy kawałek spinamy wykałaczką. Drugą opcją wrapów jest dodanie do nich papryki. Będą ładniejsze w przekroju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mango Szynka Serek Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować