PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Wołowina z pak choihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/04/fce7281469f89c4c45791242914b6f0f832600e6.jpeg20481536https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/wolowina-z-pak-choi-1
400 gramów wołowiny np. z łopatki
Marynata:
1/3 szklanki sosu sojowego
1 łyżka oleju sezamowego
Kieliszek wódki
Kieliszek słodkiego wina
2 żabki czosnku przeciśnięte przez praskę
1 papryczka chilli posiekana
2 łyżeczki startego imbiru
2 łyżeczki cukru brązowego
½ łyżeczki skóry otartej z limonki
2 łyżeczki przyprawy do kuchni chińskiej
Warzywa
2 kapusty pak choi
1 cebula czerwona
½ cebuli białej
½ pęczka szczypiorku
½ żółtej papryki
½ czerwonej papryki
Sposób przygotowania przepisu:
Wołowina z pak choi
1.
Mięso myjemy, osuszamy kroimy w paski. Wszystkie składniki na marynatę łączymy ze sobą w miseczce, po czym do gotowej marynaty wkładamy pokrojone mięso i marynujemy je minimum 15 minut. W międzyczasie kroimy warzywa. Paprykę kroimy w paski. Cebulę w piórka, a kapustę pak choi w dość grube paski. Mięso wyjmujemy z marynaty, marynatę zachowujemy. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni lub woku od 3-6 minut ( w zależności od stopnia wysmażenia mięsa ), usmażone mięso przekładamy na miseczkę. Na patelnie wrzucamy teraz pokrojoną cebulę i chwilę ja przesmażamy, dodajemy pozostałe warzywa i wlewamy marynatę. Całość dusimy 3 minuty, po tym czasie dodajemy mięso mieszamy – dusimy 1 minutę. Przekładamy wszystko na talerz. Serwujemy z ryżem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze