Wiosenny omlet z rzodkiewką

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Nowalijki, biały ser i omlet to pyszne połącznie. Polecam na zdrowe, wiosenne śniadanie:)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • Omlet:
    • 4 jajka,
    • 2 łyżki śmietanki 30%,
    • 15 g startego parmezanu,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
    • Masło do smażenia
    Nadzienie:
    • 200 gram białego sera,
    • 2 łyżki posiekanego szczypiorku do sera + szczypiorek do posypania omletów,
    • Śmietanka,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Około 7 rzodkiewek,
    • Masło do przysmażenia rzodkiewek
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Omlet

Wiosenny omlet z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażenie 1. OMLET:
    Połowę białek ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Pozostałe składniki omletu (2 jajka, 2 żółtka, ser, śmietankę, szczypiorek i przyprawy) łączymy razem. Na koniec dodajemy do nich ubite białka. Całość delikatnie mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy masło. Na rozgrzane wylewamy porcję ciasta.
  • smażenie z drugiej strony 2. . Omlet smażymy z dwóch stron do zrumienienia. Z ciasta wychodzi 2 omlety.
  • przygotowanie rzodkiewki 3. NADZIENIE:
    Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Tam przygotowaną obsmażamy na maśle około 3-4 minuty.
  • przygotowanie twarożku 4. Do miski wykładamy ser. Dodajemy do niego śmietankę (ilość według uznania), przyprawy i szczypiorek. Mieszamy składniki twarożku. Gotowym przekładamy omlety. Tak przygotowane podajemy z obsmażoną rzodkiewką oraz posypane szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Szczypiorek Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować