Wiosenna sałatka z surimi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam wiosnę a z nią łatwiejszy dostęp do świeżych warzyw, sałatka jest pyszna, łatwa do zrobienia i do tego idealna na lato.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron ryżowy
    rzodkiewka
    kukurydza
    ogórek świeży
    paluszki surimi
    seler ze słoika marynowany
    pęczek koperku
    majonez
    jogurt naturalny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenna sałatka z surimi 1. Makaron ryżowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórka i rzodkiewkę kroimy w kostkę. Do makaronu, ogórka i rzodkiewki dodajemy pokrojone na kawałki surimi, kukurydzę i seler. Koperek drobno siekamy i dodajemy do pozostałych składników. Sałatkę możemy zrobić tylko z majonezem, ale ja zrobiłam pół na pół z majonezem i jogurtem ( po 2 łyżki), dodajemy przyprawy po około pół łyżeczki. Sałatka najlepiej smakuje po kilu godzinach schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować