Wiosenna sałatka z rzodkiewką i bratkami

4.5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smakuje wyśmienicie polana sosem.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    0,5 opakowania mix sałat
    1 opakowanie mini mozzarelli
    1 pęczek rzodkiewki
    0,5 ogórka zielonego długiego
    1 pomidor
    kilka kwiatków bratków

    SOS DO SAŁATKI:
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki octu winnego
    0,5 łyżki musztardy
    sól, cukier i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z rzodkiewką i bratkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rozkładam na talerzu.
    Mozzarellę osączam z zalewy i układam na sałatach.
    Na to pomidora pokrojonego w ósemki.
    Dodaję ogórka i rzodkiewkę skrojoną w talarki.
    Dekoruję kwiatkami bratków.
  • Wiosenna sałatka z rzodkiewką i bratkami 2. Składniki do sosu łączę w małym zakręconym słoiczku.
    Całość polewam gotowym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować