Wiosenna sałatka ze szpinakiem i rzodkiewką.

5 (5 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna wiosenna sałatka. Świetna przekąska do pracy.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół opakowania świeżego szpinaku
    250g. sera białego z dodatkiem czosnku lub kolorowego pieprzu.
    5 rzodkiewek
    3 łyżki słoneczniku
    Przyprawa do sałatek
    Olej
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Sałatka wiosenna

Wiosenna sałatka ze szpinakiem i rzodkiewką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przekładamy na druszlak i dokładnie go płuczemy osuszamy na ręczniku. Umyty przekładamy na płaski talerz lub do pojemnika na wynos. Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę pokruszony biały ser i podsmażony słonecznik. Wszystko posypujemy przyprawą do sałatek i polewamy olejem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować