winogrona w occie

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszny dodatek do sałatek i mięs

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ciemnych winogron
    150 g cukru
    kilka goździków
    mielony kardamon
    200 ml octu
    woda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wina Przystawki

Winogrona w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    zagotowac 500 ml wody z cukrem przyprawami i octem ,Winogrona oczyścić z szypułek,umyć osączyć na sicie..Ułozyc w słoikach wlać ocet z cukrem. Słoiki lekko zakrecić. Pasteryzowac 15 minut.

Porady

ze spróbowaniem najlepiej poczekać kilka dni aż winogrona przejdą smakami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować